Valg af babyseng til dit barn

En babyseng er uundværlig, når der kommer et lille nyt familiemedlem. En baby sover de fleste timer i døgnet i det første leve år – faktisk 18 timer i døgnet i gennemsnit. Det giver derfor sig selv, at det er vigtigt, at du vælger en god babyseng til dit barn. Sengen skal være komfortabel, så barnet ligger godt i den, og den skal også leve op til bestemte sikkerhedskrav, så din baby ikke kan komme til skade.

Research og læs anmeldelser og anbefalinger

Når vi taler om babysenge, kan det fx være en tremmeseng, en vugge eller en rejseseng. De to første sengetyper er gode at have derhjemme, og den tredje type er perfekt at have med på weekendturen eller ferierne. Du kan med fordel lave research, før du bestiller en babyseng. Du kan fx søge online efter anmeldelser og anbefaler af fx tremmesenge eller vugger, for når du læser andre forældres anbefalinger, så vil det være nemmere for dig at vurdere, om en bestemt babyseng er god eller ej. Der findes mange modeller på markedet og forskellige brands, og det kan derfor godt være lidt af en jungle, hvis det er første gang. Du kan besøge forbrugermagasinet TÆNK, som har mange tests af babyprodukter og læse om, hvilke babysenge, de anbefaler. I det hele taget er research en god ting, også når du køber børnetøj, for så vil du finde frem til kvalitetsbutikker, som fx modebutikken https://kidsbrandstore.dk/, hvor du kan købe moderigtigt tøj til dit barn.

Vigtigt med sikkerhed og robusthed

En vugge kan vippes, og for babyen er det dejligt at ligge i vuggen, fordi det minder babyen om dengang den lå i sin mors mave. Ulempen ved en vugge er, at barnet kun kan ligge i den 3-6 måneder, for så vokser barnet fra den. Hvis du vil have en babyseng, som barnet kan ligge i op til tre års alderen, så bør du i stedet vælge en tremmeseng. Fordelene ved en tremmeseng er, at bunden af sengen kan justeres i takt med barnets alder. Barnet kan også kigge ud mellem tremmerne og følge med i, hvad der sker i værelset. Det er vigtigt, at tremmesengen lever op til sikkerhedskrav som fx, at der maksimalt må være 6 cm mellem tremmerne, så barnet ikke kan få hovedet i klemme, og så skal der altid være mindst 30 cm fra bund til top af sengen, så barnet ikke kan falde ud, når det sover. Rejsesenge fås i mange forskellige varianter, og fordelene er, at de hurtigt kan sættes op, pakkes sammen og transporteres med. Vær dog opmærksom på, at den model du vælger ikke er alt for let, for det er vigtigt, at rejsesengen står fast, når barnet ligger i den, og det må heller ikke være muligt for barnet at få hoved eller krop i klemme i det netmateriale, som ofte sidder omkring en rejseseng. Når du skal vælge madras til en babyseng, så kan du med fordel vælge en økologisk og allergivenlig model, som er svedtransporterende og har en god ventilation, så babyen får en god nattesøvn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

organic_bold