Stimulerende babylegetøj

Babyer får stimuleret deres sanser, når man giver dem et stykke legetøj i hænderne, og der findes meget forskelligt babylegetøj at vælge imellem. For det første vil barnet blive glad for at have sin helt egen, bløde bamse, som barnet kan kramme og finde tryghed hos, når det f.eks. skal sove. Bamser fås i mange forskellige varianter og kan ligne bamser, kaniner, hunde eller noget helt fjerde. De er fremstillet i bløde materialer, og ofte kan de vaskes i vaskemaskinen, hvilket er praktisk.

Babylegetøj med lyde

En del babylegetøj får med indbyggede lyde. Det kan f.eks. være rangler, der rasler, når barnet ryster dem, eller det kan være dyr, dukker eller bamser, der siger lyde, når man trykker på dem. Det kan også være bolde, der siger lyde, når man ruller dem hen over gulvet. For babyen er det fascinerende både at holde legetøjet i hænderne, mærke på materialerne og lytte til lydene. En spilledåse, der spiller forskellige melodier, er også populær på de fleste børneværelser – især når barnet skal sove. Den første spilledåse blev opfundet i 1700-tallet og fandt siden hen vej til børneværelset. Når babyen bliver lidt større, kan det være interessant med musikinstrumenter, som kan sige forskellige lyde og gøre barnet nysgerrig efter at lære at spille et rigtigt instrument.

Bide-legetøj

Når det lille barn skal til at få tænder, klør gummerne, og derfor er det en fordel med bideringe, som barnet kan tage i munden, og som afhjælper nogle af generne ved at få tænder. Nogle bideringe kan køles ned, og det kan være dejligt for barnet at få en kold bidering i munden – især hvis gummerne er ømme, når tænderne vokser frem.

Stable-klodser og legetøjsklodser

Små børn kan ofte også være optaget af at stable klodser til et tårn. Når tårnet er bygget op, river barnet det ned med stor fryd, og starter forfra med at bygge det op. Store legetøjsklodser er også populære hos det lille barn, som lærer, hvordan man samler klodserne til forskellige kreative kunstværker, eller f.eks. specifikt bygger et hus. Når barnet leger med klodserne, lærer det noget om både form og farver.

Gåvogne

For barnet, der skal lære at gå, er det oplagt at øve sig med en gåvogn. En gåvogn har et håndtag, som barnet kan holde fast i og skubbe vognen foran sig. Vognen er designet, så den er tung i bunden, så barnet ikke nemt kan vælte vognen. Ofte har gåvognen også et lad, hvorpå barnet kan lægge forskelligt legetøj, som barnet kan køre rundt med. For barnet er det en fordel, at det kan øve sig i at lære at gå, hvis mor eller far ikke lige har tid til at tage det ved hånden. Selv når barnet har lært at gå, kan en gåvogn fortsat være en god støtte i den første tid, indtil barnet lærer at holde balancen ordentligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

organic_bold