Børn der bygger selv

Mange børn vil fra en tidlig alder synes, at det er sjovt at bygge ting. Til de helt små kan man få store DUPLO-klodser, hvor man kan bygge helt enkle ting, som man kan lege med. Det kan være et hus, en bil eller en gård med dyr. DUPLO-klodser kan anvendes af børn fra omkring 2 års alderen, og der findes et stort udvalg af DUPLO-pakker at vælge imellem, så du kan helt sikkert finde en eller flere pakker, som vil fange dit barns opmærksomhed, og som barnet vil synes, det er sjovt at lege med. Små børn synes også, det er skægt at stable klodser og vælte dem igen – og stable dem ovenpå hinanden igen. Stable-klodserne kan være af træ eller plastic, men de er robuste nok til, at de kan tåle at blive væltet igen og igen, hvilket er en del af legen.

Fold fantasien ud

For større børn er LEGO-klodser ofte et hit. Med LEGO-klodser kan man bygge rigtig mange forskellige ting. Man kan både få pakker, hvor man skal bygge noget bestemt som f.eks. huse, kendte bygninger som eksempelvis Empire State Building, forskellige køretøjer, eller det kan være kasser med LEGO-klodser, hvor man skal bruge sin frie fantasi til at bygge forskellige ting. Uanset om barnet foretrækker det ene eller det andet, så er der til mange timers underholdning med LEGO-klodser.

Tålmodighed og øvelse gør mester

Det kræver noget tålmodighed at bygge, og det kræver også, at man bruger sin fantasi. For barnet er det godt, at det selv skal bruge noget tid på at bygge sine egne ting i stedet for blot at sidde med en iPad i hænderne og trykke på knapper. Barnet lærer om byggematerialers former, og det lærer noget om, hvordan man konstruerer f.eks. en bil eller en bygning. Når barnet har bygget et eller andet, så vil det formodentlig være stolt over resultatet. Ellers vil det rive byggeriet ned og starte forfra med at bygge nyt. Barnet kan øve sig i det uendelige på at bygge forskellige ting, og fornøjelsen vil være stor. Barnet kan lege i en periode med de ting, det bygger, og så kan barnet skille tingene ad igen og bygge noget andet. På nettet finder man gode tilbud på byggeklodser til børn, og byggeklodser er en god gave til børn i mange forskellige aldre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

organic_bold