Lad barnet opdage verden på cykel

For de fleste børn er det en spændende udfordring at lære at cykle. Pludselig bliver det muligt for barnet at transportere sig selv hurtigere omkring på legepladsen eller til og fra daginstitution. De fleste lærer at cykle på en trehjulet cykel, som har den fordel, at den ikke stiller de samme krav til at holde balancen som en to-hjulet cykel.

Den første tre-hjulede cykel

På en trehjulet cykel kan barnet lære, hvordan det skal træde i pedalerne for at komme fremad eller bremser, og det lærer, hvordan det styrer cyklen. Børn fra 2 års alderen kan have stor fornøjelse af en tre-hjulet cykel, og det er bestemt også en populær fødselsdagsgave – ja, endda dåbsgave. Nogle tre-hjulede cykler har et lille lad monteret bagpå, så barnet kan medbringe forskelligt legetøj – eller sand fra sandkassen.

Træn balanceevnen på en løbecykel

Løbecyklen adskiller sig fra den traditionelle to-hjulede børnecykel ved, at den ikke har pedaler. Cyklen er designet, så den har to hjul, sæde og styr, men i stedet for pedaler skal barnet bruge fødderne til at skubbe sig fremad og bremse. Løbecyklen er rigtig god træning, fordi den styrker barnets balanceevne og koordineringsevne, hvilket forbereder barnet på at skulle køre på en almindelig to-hjulet børnecykel. Løbecykler kan anvendes af børn fra omkring 2 års alderen.

Smarte to-hjulede børnecykler

Der findes et kæmpestort udvalg af to-hjulede cykler til børn, så hvad enten du er på udkig efter en pige- eller drengecykel til dit barn, så kan du helt sikkert finde en model, som passer til netop dit barns behov og alder. Børnecykler kan f.eks. være robuste, lette, sporty eller retro i designet, og prisen afhænger også af, hvilket mærke du vælger. Børnecykler fås i et væld af farver, og cyklerne kan justeres, så barnet kommer til at sidde helt korrekt på cyklen og ikke får ondt i ryggen eller benene af en forkert siddestilling. Hos Sikker Trafik finder du gode råd til, hvordan du lærer dit barn at cykle i trafikken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

organic_bold