Kreativ leg

Mange børn kan godt lide at være kreative og f.eks. male, lave perleplader eller lege med ler. Barnet bruger fantasien, når det selv skal finde på, hvordan et perlemønster eller en tegning skal se ud, eller hvordan et stykke ler skal udformes.

Tegne og male

Barnet kan enten tegne frit på et stykke papir med farver eller tuscher, og så gælder det bare om at bruge fantasien. Barnet kan også male i en malebog, hvor der er forskellige stregtegninger og mønstre, som skal farvelægges. Hvis barnet er meget optaget af at male, kan man også lade det male med akvarelfarver på papir, eller man kan købe et lille staffeli til barnet, hvor det kan male billeder med en pensel ud fra en palet af farver. Det kan f.eks. være oliemaling, men det tager dog længere tid, før det tørrer, end hvis barnet maler med vandbaserede farver.

Flotte perlemønstre

Både piger og drenge kan synes, det er sjovt at lave perleplader. Det forudsætter, at man har nogle perleplader og nogle perler, man kan bruge til at lave forskellige mønstre. Børnene skal have hjælp af de vokse til at anvende et strygejern, som kan smelte perlerne sammen, så de kan blive til rigtige perlemønstre. Men det er et rigtig godt DIY-projekt for børn at lave perleplader.

Lege med ler

Mange af os husker fra formningstimerne i skolen, hvordan der skulle arbejdes med ler og udformes forskellige figurer, askebægre og lignende, som vi tog med hjem og forærede familiemedlemmer i jule- og fødselsdagsgave. Børn kan dog også lege med ler uden for skoletiden – og sidde med det derhjemme. Det kræver blot en klump ler, vand til at blødgøre leret med, så det ikke udtørrer så let, og så er det ellers bare om at komme i gang med at være kreativ. Børn kan f.eks. lave fantasidyr af ler, eller de kan lave noget mere praktisk som f.eks. skåle, vaser eller lignende.

Flette julehjerter og male påskeæg


Til forskellige højtider er det også populært at lave kreative ting med børnene. Det kan f.eks. være til jul, hvor man kan købe glanspapir, karton i forskellige farver og lim, og så kan man lave guirlander, flette hjerter og musetrapper eller lave julekort, som man kan sende til familie og venner. Materialerne kan man købe i forskellige hobbyforretninger. Til påske kan man f.eks. lave hårdkogte æg og male dem i flotte farver. Så kan man gå udendørs og ”trille påskeæg”, hvilket er en sjov og underholdende leg for både børn og voksne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

organic_bold