Smart indretning af det lille børneværelse

Indretning af et lille børneværelse kræver, at man finder gode og funktionelle løsninger, så man får mest muligt ud af de kvadratmeter, der er. Man kan fx vælge møbler, der har flere funktioner, eller man kan vælge møbler, som kan klappes sammen, så der bliver mere gulvplads.

Funktionelle børnesenge

Man kan fx vælge at købe en høj seng, som har indbygget skrivebord nedenunder, hvor barnet kan sidde og tegne, lave lektier eller bygge med klodser. På væggen over sengen kan man hænge flotte billeder i rammer fra Dear Sam, som skaber en god stemning. Et andet godt eksempel er at købe en vægseng til et eller to børn (hvis det er tvillinger eller to små søskende som deler værelse). En vægseng er smart, fordi den ikke fylder ret meget i rummet, når den hænger sammenklappet på væggen. Man kan nemt slå den ud om aftenen, når barnet skal sove.

Styr på legetøjet med reoler og kasser

Reoler til børneværelset kan dække hele væggen, eller det kan være mindre reoler, som står langs gulvet, hvor barnet kan have sit legetøj i kasser, eller det kan være bogreoler. Barnet iPad kan også have sin faste plads, hvor den kan ligge, når barnet ikke har skærmtid, men skal lave noget andet. På den måde er der også godt styr på barnets legetøj og bøger, som dermed ikke ligger på gulvet og flyder, når det ikke er i brug.

Legeborde der kan klappes sammen

Man kan desuden vælge et legebord, som kan klappes sammen, når det ikke er i brug, så barnet får mere plads til at lege på gulvet. Et lille børneværelse kræver mere oprydning og orden for ikke at blive for trangt, men det er jo også en god anledning til at lære barnet, at det skal rydde sine ting op efter leg og påtage sig andre pligter i hjemmet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

organic_bold