Smarte borde og stole

Borde og stole er nærmest et must i alle børneværelser. For barnet er det rart at kunne sidde på en stol og have et fast bordunderlag, hvis det f.eks. skal tegne eller lave perleplader. Et bord kan også være ideelt, hvis barnet skal lægge puslespil eller samle eller bygge mindre ting. Skal barnet bygge større ting med klodser, kan det være bedre at sidde på gulvet.

Hvad skal møblerne bruges til?

Borde og stole til børneværelset kommer i rigtig mange forskellige designs, former og størrelser. Man bør gøre sig klart, hvad bordet skal anvendes til, og hvor meget det må fylde i børneværelset, før man køber det. Stole kan man købe i varierende antal alt efter behov. Hvis børneværelset er lille, kan man eksempelvis købe et klapbord eller en klapstol, som ikke fylder meget, når det ikke er i brug. Man kan også få borde, som er bygget sammen med f.eks. en højseng, således at bordet er placeret, så barnet kan sidde ved bordet under sengen og tegne eller lave lektier.

Møbler skal passe til barnets alder

Borde og stole skal selvfølgelig også passe til barnets alder og højde, så barnet sidder behageligt på stolen og ved bordet. Hvis man vælger ergonomiske møbler til sit barn, så er man desuden med til at forebygge forkerte siddestillinger og ømhed i kroppen. Børnene sidder i forvejen meget ned i skolen , og her passer borde og stole heller ikke altid til børnene.

Bløde stole

Hvis barnet skal sidde og slappe af og se tv eller læse, kan det være en oplagt mulighed med en blød stol, som enten er af plastic og oppustelig, eller den kan være fremstillet af blødt skumgummi materiale og beklædt med stof. Det kan også være en sækkestol, som former sig efter barnets krop, når barnet sidder eller ligger i den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

organic_bold